Nå kan permitterte arbeidstakere få forskudd på dagpenger.

287 200 arbeidstagere har de siste ukene søkt om dagpenger fra NAV fordi de er blitt permittert eller oppsagt. NAV gjør det mulig for disse å søke om forskudd på dagpenger fra mandag 30. mars. Pengene kan utbetales før påske.

Gjelder for permitterte og arbeidsledige

Ordningen gjelder både for permitterte og arbeidsledige. Den gjelder derimot ikke for frilansere og selvstendig næringsdrivende, der Stortinget har vedtatt å opprette en helt ny stønadsordning. For denne gruppen jobber regjeringen videre med å finne en løsning. 

Den ansatte må selv søke om forskudd

For å få forskudd må de:

  • Ha søkt om dagpenger
  • Fylle grunnleggende krav for rett til dagpenger
  • Søke om forskudd

De kan søke om forskudd på nav.no fra ettermiddagen mandag 30.mars. Det vil ikke være mulig å søke om forskudd før tjenesten er tilgjengelig på nav.no.

De må fortsette å sende inn meldekort. 

Hvor mye får de?

Forskuddet vil være litt i underkant av det NAV tror den ansatte vil få i dagpenger. NAV forskutterer for en måned, beløpet vil være ca. 60 prosent av tidligere lønn opp til 6G (600 000). NAV holder tilbake 25 prosent av forskuddsbeløpet til forskuddstrekk for skatt, som beregnes etter skattekortet når saken er ferdig behandlet. Forskuddet vil bli avregnet mot det endelige dagpengevedtaket, når det foreligger. 

Når kommer pengene?

Hvis det søkes i løpet av mandag 30.mars eller tirsdag 31. mars vil forskuddet komme inn på konto fredag 3.april. Alle som søker senest fredag 3. april vil få sin utbetaling innen onsdag 8.april, altså dagen før skjærtorsdag.

Les mer på NAV sine sider

Hva kan vi hjelpe deg med?

Ta kontakt for en uforpliktende prat om hvilke produkter og tjenester som passer for deg og din bedrift.

Kontakt oss